Mehanika program - Vibro sita - Mlinovi - Dodavaci - Dehidratori - Trakasti transporteri - Bunkeri - Postrojenja - Konstrukcije
Trakasti transporteri
Trakasti transporteri (engl. belt conveyor, nem. Gurtförderer, Förderband) su najviše primenjivane mašine neprekidnog transporta. Primenjuju se u svim granama industrije za širok dijapazon kapaciteta najčešće za nasipne materijale, ali se mogu koristiti i za transport komadnih materijala. Oni mogu transportovati materijal po horizontalnoj ili nagibnoj putanji.

Vrlo velika primena trakastih transportera omogućena je nizom njihovih eksploatacionih preimućstava: jednostavna konstrukcija, visoki kapacitet, mogućnost transportovanja materijala i horizontalno i pod uglom, vrlo velike dužine trasportovanja, miran i bešuman rad...

Trakasti transporter se najčešće sastoji iz noseće konstrukcije, dva krajnja doboša (pogonski i zatezni) i nosećih valjaka (rolni) preko kojih prelazi beskonačna traka.

Noseća konstrukcija prima na sebe sve pokretne delove transportera uključujući i traku koja ih povezuje u jedinstveni kinematički sistem. Naš proizvodni program obuhvata noseće konstrukcije, prostorno-rešetkaste, izrađene od okruglih, kvadratnih, "U" i "L" profila. Vrsta nosećeg profila se bira u skladu sa parametrima transportera koji se izrađuje (dužine, širine, kapaciteta, nagiba).
Transporteri sa gumenom trakom
Trakasti transporteri sa gumenom trakom su najrasprostranjenija vrsta trakastih transportera. Njihove prednosti u odnosu na druge transportere su:

- univerzalnost u pogledu transportovanog materijala (nasipni, komadni, pakovani)
- velike transportne brzine, veliki kapaciteti i velike transportne daljine
- jednostavna konstrukcija u koju se može ugraditi i vaga za kontrolu kapaciteta
- relativno mala masa svedena na kapacitet i daljinu transportovanja (masa/jedinici kapaciteta)
- niski troškovi održavanja i, zavisno od mesta ugradnje, dobar pristup konstrukciji
- mogućnost da se linija trase prilagodi terenu
- postoji mogućnost za automatsku regulaciju i upravljanje
- prigušenje udarnih opterećenja na mestima prijema materijala koje ostvaruje elastična gumena traka ili, po potrebi, ugradnjom rolni sa gumenim prstenovima

Svaki od naših transportera može, u zavisnosti od potrebe, da bude opremljen i pomoćnim uređajima, kao što su: prijeni koš, uređaji za predaju materijala (skidači), čistačima traka i pokrivkama.
Elevatori
U ponudi, pored transportera sa gumenom trakom, nudimo Vam i elevatore. Elevatori su specijalne vrste transportera, koji služe za prenos materijala na veću visinu, uz minimalne ugradbene mere.