Mehanika program - Vibro sita - Mlinovi - Dodavaci - Dehidratori - Trakasti transporteri - Bunkeri - Postrojenja - Konstrukcije
Bunkeri i Silosi
U sistemu prerade mineralnih sirovina često je potrebna upotreba bunkera ili silosa kao skladišnog prostora. Nasuti materijali se moraju, na kraće ili duže vreme, lagerovati sa ciljem:

- ujednačenog protoka materijala koji se prerađuje kontinualno a doprema sa prekidima, npr. kamionom ili utovarivačem
- privremenog uskladištenja sa ciljem dalje distribucije
- čuvanja neophodnih zaliha

Kapacitet se određuje na osnovu razlike kapaciteta dopreme i kapaciteta potrošnje. Prilikom pražnjenja se teži maksimalnom iskorišćenju gravitacione sile. Zbog toga je potrebno da unutrašnje oblikovanje, površina zidova i izlaznih otvora budu prilagođeni prirodi materijala koji se skladišti.

Razlika između silosa i bunkera definiše se odnosom njegove manje dimenzije gornjeg otvora i visine.
Silosi
Metalni silosi iz našeg proizvodnog programa su namenjeni za skladištenje svih vrsta praškastog i zrnastog materijala. Pored statičnih silosa u mogućnosti smo da izradimo i mobilne silose koji se sve češće koriste na gradilištima. Njihovo postavljenje i odvoženje se vrši posebnim vozilima koja se kače za elemente za podizanje postavljene na samom silosu.
Bunkeri
Pravougaono konusni bunkeri koriste se najčešće kao prijemni ili akumulirajući. Izrađuju se od čeličnih profila i čeličnog lima odgovarajuće debljine. Mogu biti oslonjeni na čeličnu noseću konstrukciju ili na betonski prsten, u zavisnosti od kapaciteta i namene.
Mehanika kao preduzeće nezavisno od Aleksinačkih rudnika uglja prvi put počinje sa radom 1976. godine. Na osnovu iskustava i znanja stečenih u održavanju opreme za rudnike uglja 1980. godine počinje sa intenzivnijim razvojem na izradi mašina i kompletnih postrojenja. Od tog vremena do danas je usvojen veliki broj mašina sa svojim podtipovima. Uz intenzivan razvoj dolazi i do izvoza mašina i opreme i u druge zemlje. U mogućnosti smo da Vam ponudimo postrojenja kapaciteta od 20 m3/h do 100 m3/h. Ukoliko su Vam potrebne bilo kakve dodatne informacije, nemojte oklevati da nas kontaktirate.
Kontakt